De l’arbre al tap, del tap a taula

Un centenar de persones participen en l'experiència surera De l’arbre al tap, del tap a taula

Un centenar de persones han participat en els darrers caps de setmana a l’experiència surera «De l’arbre al tap, del tap a taula», organitzada pel Consorci de les Gavarres i pel Museu del Suro de Catalunya. Les matinals sureres han tingut lloc als municipis de Cassà de la Selva i Palafrugell els dissabtes i diumenges, des del 19 de juny fins aquest 18 de juliol. 

La tercera edició de l’activitat oferia una visita cultural d’espais històrics de rellevància dins la tradició surotapera, així com una demostració de la pela del suro en directe i un esmorzar temàtic amb degustació de vins de la DO Empordà

Des del Consorci de les Gavarres fem una valoració molt positiva de la participació, malgrat les restriccions de la pandèmia i ja hem començat a treballar en la programació de la quarta edició prevista per l'any vinent per seguir posant en valor el patrimoni cultural i natural de les Gavarres” tal com ha explicat el president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas. 

En aquest mateix sentit, els responsables del Museu del Suro de Catalunya en fan una valoració positiva de la tercera edició, malgrat les dificultats presents. “Poder transmetre els valors d'un ofici ancestral amb demostracions en directe i explicacions de primera mà de peladors de suro és una experiència recomanable per diferent i gairebé exclusiva a casa nostra. I la bona acceptació ens anima a seguir treballant per reivindicar el nostre patrimoni surer, compartit a banda i banda de les Gavarres”, tal com ha manifestat Marc Heras, regidor de l’Ajuntament de Palafrugell, responsable del Museu del Suro

«De l’arbre al tap, del tap a taula» és una experiència surera impulsada pel Consorci de les Gavarres i pel Museu del Suro de Catalunya, i ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Palafrugell i Cassà de la Selva, la DO Empordà i l'Institut Català del Suro.