Saltar al contingut principal

Origen

El sentiment de defensar les Gavarres i la necessitat de preservar-les va sorgir farà uns 50 anys de la mà de la gent implicada, compromesa i, sobretot, il·lusionada en la defensa del territori i els seus valors naturals, culturals i socials. Va ser un moviment de baix cap a dalt; de la gent del territori cap a l’esfera política.

Els inicis estan plens de noms propis que van reflexionar amb preocupació com s’estava ocupant i explotant el territori, ens situem a principis dels 70s amb la proliferació d’urbanitzacions, carreteres i amb l’etern Debat Costa Brava. Aquests defensors de les Gavarres després d’una concentració a Romanyà de la Selva on van sumar més de 1.000 persones es van unir en l’Associació Amics de les Gavarres. Aquesta entitat va començar una llarga lluita per la defensa d’un bosc mediterrani habitat des de la Prehistòria, a cavall de les comarques del Baix Empordà i Gironès i a tocar de la Costa Brava.

L’Associació d’Amics de les Gavarres van aconseguir que al 1992 Les Gavarres fossin declarades Espai natural protegit i al 1998 es va constituir el Consorci de les Gavarres. A partir d’aquí, amb l’objectiu complert l’associació es va dissoldre.

Uneix-te al nostre butlletí