Saltar al contingut principal

El Consorci

El sentiment de defensar les Gavarres i la necessitat de preservar-les va sorgir farà uns 50 anys de la mà de la gent implicada, compromesa i, sobretot, il·lusionada en la defensa del territori i els seus valors naturals, culturals i socials. Va ser un moviment de baix cap a dalt; de la gent del territori cap a l’esfera política.

Els inicis estan plens de noms propis que van reflexionar amb preocupació com s’estava ocupant i explotant el territori, ens situem a principis dels 70s amb la proliferació d’urbanitzacions, carreteres i amb l’etern Debat Costa Brava. Aquests defensors de les Gavarres després d’una concentració a Romanyà de la Selva on van sumar més de 1.000 persones es van unir en l’Associació Amics de les Gavarres. Aquesta entitat va començar una llarga lluita per la defensa d’un bosc mediterrani habitat des de la Prehistòria, a cavall de les comarques del Baix Empordà i Gironès i a tocar de la Costa Brava.

L’Associació d’Amics de les Gavarres van aconseguir que al 1992 Les Gavarres fossin declarades Espai natural protegit i al 1998 es va constituir el Consorci de les Gavarres. A partir d’aquí, amb l’objectiu complert l’associació es va dissoldre.

El Consorci de les Gavarres va definir al 2021 les principals línies que regirien la gestió de l’Espai natural protegit de les Gavarres. Si les voleu consultar les trobareu en el document adjunt.

En aquest apartat podeu consultar un resum de les actuacions del Consorci de les Gavarres del 2023, així com també la versió ampliada aprovada pel Consell Plenari del Consorci de les Gavarres.

Aquí et pots descarregar la imatge gràfica de l’Espai Natural Protegit de les Gavarres.

Pots trobar el logotip en pdf i el Manual d’Imatge. Podeu descarregar les plantilles en aquest enllaç.

Uneix-te al nostre butlletí