Cartell «De l’arbre al tap, del tap a taula»

Tercera edició de l'experiència surera

Aquest cap de setmana arriba la tercera edició de l’experiència «De l’arbre al tap, del tap a taula», les matinals sureres organitzades pel Consorci de les Gavarres i el Museu del Suro de Catalunya. Els dissabtes i diumenges del 19 de juny al 18 de juliol, de 9.30 a 13.30 h, Cassà de la Selva i Palafrugell acolliran les jornades que tenen com a objectiu mostrar als visitants el viatge del suro: des que els peladors treuen l’escorça de l’alzina surera fins al tap, un element clau en els millors vins del món.

Els participants podran presenciar en directe la pela del suro, així com podran gaudir d’un esmorzar temàtic, una visita cultural i una degustació de vins de la DO Empordà.

A la visita cultural de Palafrugell descobrirem el passat industrial surer a través d’un recorregut guiat a l’exterior pels edificis d’estil modernista que formaven part de la gran fàbrica de Can Mario. Tot seguit et convidarem a fer una pujada a peu al Dipòsit d’Aigua Modernista on es podrà gaudir de les millors vistes de l’Empordanet. I finalitzarem la visita al Museu del Suro de Catalunya, on descobrirem l’exposició temporal Sentir la Sureda de la fotògrafa nord-americana Michele Curel. 

Durant la visita cultural a Cassà es visiten exteriorment Can Serra, la Sala Galà i el Centre Recreatiu, edificis que permetran al visitant descobrir les implicacions que va tenir el suro per una petita vila com Cassà i les transformacions que això causà. A l’últim edifici de la ruta, Can Trinxeria declarat Bé Cultural d’Interès Local, hi accedirem per contemplar les sales senyorials d’un habitatge de propietaris forestals. 

L’activitat té un preu de 15 € per als adults i de 8 € per als joves de 7 a 16 anys i és gratuïta per a infants fins als 6 anys. Cal fer inscripció prèvia: per a les activitats a Cassà de la Selva, al correu amarin@gavarres.cat o als telèfons 638 557 836 i 972 643 695; per a les activitats a Palafrugell, al correu info@museudelsuro.cat o al telèfon 972 30 78 25.

Cal tenir en compte que, en ser una activitat a l’aire lliure, la seva celebració es veurà determinada segons la climatologia. La realització de l’activitat està subjecte a un mínim d’inscrits (mínim 5, màxim 15). Els desplaçaments no estan inclosos en el preu.

Més informació