Saltar al contingut principal

Paratges del Castellar i Montnegre

Sant Martí de Castellar és una església que data del segle X, però del temple primitiu en queda poc. L’edifici que trobem actualment és del segle XVIII, molt ben restaurat. El que queda d’aquell primer temple és avui un annex que hi ha a la cara nord. Durant el segon setge de Girona a la Guerra de la Independència, el tinent coronel Milans del Bosch va instal·lar-se amb la seva força a Sant Martí del Castellar, que cap el 1840, va passar a formar part del municipi de Quart.

Al veïnat de Sant Mateu de Montnegre hi trobarem la parròquia que rep aquest mateix nom, avui inclosa al municipi de Quart. L’església ja existia el 1024. De la parròquia de Santa Maria, a Montnegre, en tenim constància des de l’any 1071, i només fou una capella rural dependent del monestir de Santa Maria de Cervià.

Indicacions:

Esglèsia de Sant Martí

Esglèsia Sant Mateu de Montnegre

Esglèsia Santa Maria de Montnegre

A la sortida de Quart en direcció a Cassà, agafem a l’esquerra la carretera local GIV-6641 que s’enfila en direcció a Montnegre. Al cap de 3,5 km arribem al Castellar.

Seguint 200m més amunt per la carretera, a la dreta surt un corriol que, en 100m ens porta al paratge de la font del Castellar, ombrívol i agradable.  Continuem amunt per la carretera, i al cap de 3,8 km arribem a una bifurcació. La branca de la dreta ens porta a Sant Mateu de Montnegre. I la branca de l’esquerra ens porta fins a Montnegre.

Informació extreta del llibre Guia d’Itineraris: Les Gavarres espai natural, de BRAU edicions. 

Uneix-te al nostre butlletí