Saltar al contingut principal

Tot a punt per a les matinals sureres

Tot a punt per a les matinals sureres

Tots els caps de setmana de l’1 al 22 de juliol a Cassà de la Selva i a Palafrugell.

Un any més, tornen les matinals sureres “De l’arbre al tap, del tap a taula” organitzades pel Consorci de les Gavarres i el Museu del Suro de Catalunya.

Enguany, es celebra la cinquena edició d’aquesta activitat familiar ja consolidada en el nostre territori. Un matí per descobrir el món del suro: des que els peladors pelen l’escorça de l’alzina surera fins al tap, un element clau en els millors vins del món. Des del 2019, més de 350 persones han viscut aquesta experiència surera que coincideix amb la temporada de la pela del suro, el mes de juliol.

La demostració de la pela del suro a Palafrugell es farà a Llofriu, a continuació es podrà gaudir d’un esmorzar temàtic, més tard es visitarà el Museu del Suro de Catalunya i finalment, es farà una degustació de vins D.O. Empordà. A Cassà de la Selva, la demostració serà a Can Vilallonga, s’esmorzarà al bosc i en acabar es farà la degustació de vins.

La demostració d’ambdues localitzacions serà a càrrec de professionals del món forestal.

Per a participar-hi, cal fer la corresponent reserva omplint el formulari d’inscripció de la web del Consorci de les Gavarres en el cas de Cassà de la Selva. Si teniu dubtes, podeu enviar un correu a amarin@gavarres.cat o trucar al 972 643 695. Pel que fa a Palafrugell, les inscripcions es fan a través del correu electrònic a info@museudelsuro.cat o trucant al 972 30 78 25.

La programació d’enguany començarà el pròxim dissabte dia 1 de juliol a Cassà de la Selva i finalitzarà el dissabte 22 de juliol a Palafrugell. Un total de 3 sessions a Cassà i 4 a Palafrugell. L’activitat té un cost de 15 euros pels adults i de 8 euros pels de 7 a 16 anys i gratuït pels infants de fins a 6 anys.

La proposta podrà veure’s modificada per causes meteorològiques. En cas que d’un elevat risc d’incendi (activació del nivell 3 del Pla Alfa), l’activitat es reubicarà i es realitzarà una pela urbana.

Uneix-te al nostre butlletí