Treball retirada d’elements urbanístics a les Gavarres

El Consorci de les Gavarres retira els vestigis urbanístics del paratge del Pla dels Vents a la zona del Àngels

Es tracta de les restes d’un projecte urbanístic fallit dels anys 70 entre els termes municipals de Girona, Quart i Juià

El Consorci de les Gavarres està duent a terme una actuació de retirada d’elements urbanístics construïts durant els anys 70 al paratge del Pla dels Vents, a la zona dels Àngels, entre els termes municipals de Girona, Quart i Juià. 

Es tracta d’uns 2 quilòmetres lineals de carrers i caixes de serveis d’enllumenat i electricitat, que es van començar a construir en aquesta zona i que actualment han quedat abandonades i engolides per la vegetació. S’han retirat unes 400 tones de material. 

L’actuació forma part de la línia de treball de conservació del patrimoni natural de l’Espai Natural Protegit les Gavarres, tal com ha explicat el president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas. 

En aquest sentit, Presas ha detallat que s’hi ha destinat 13.000 € i que l’objectiu és anar-les eliminant en la mesura que es disposi del finançament i de l’acord amb els respectius titulars dels terrenys, per tal de revertir la situació i tornar els sòls afectats al seu estat natural.

El projecte urbanístic previ la promoció i edificació d’habitatges en aquesta zona, però va desestimar-se definitivament l'any 1992 amb la declaració de Pla d'espais d'interès natural (PEIN) de les Gavarres.