Saltar al contingut principal

E-Rutes Megalítiques

Per conèixer el Megalitisme a les Gavarres us hem preparat unes E-Rutes a partir de les quals podreu conèixer millor el ric patrimoni megalític, així com la història, el poblament i l’entorn natural de les Gavarres.

Durant el recorregut, que passa en la major part per la Finca Fitor, farem un trajecte a l’inversa, des dels temps moderns, de quan el suro, la fusta i el carbó eren transportats en carros fins a Palamós per embarcar-los rumb a Barcelona, Nàpols, La Habana, passant per l’època medieval, on l’explotació del camp i el bosc eren el mitjà de subsistència dels nuclis de població distribuïts en masos i celleres al voltant de les parròquies. Arribarem a l’època Romana amb la influència romana i grega d’Empúries i l’ibèrica d’Ullastret,  fins arribar a la prehistòria, on aquestes serres i valls eren necròpolis on es construïren grans monuments megalítics: dòlmens, menhirs, pedres dretes, inscultures….

Una E-Ruta és una ruta electrònica que podeu seguir mitjançant un GPS, un Smartphone o un ordinador. La E-Ruta us anirà marcant el camí i monstrant-vos els punts d’interès més importants. Aquests enllaçaran a diferent informació relativa al megalitisme, al poblament i a la natura de les Gavarres.

Podreu fer la ruta a peu, a cavall, en bicicleta o des de casa. Només us cal descarregar l’E-ruta dins el vostre dispositiu i tenir instal·lat el programari adient.

Tot seguit us expliquem com podeu consultar les E-rutes depenent del dispositiu que feu servir:

GPS:

Per seguir la E-ruta des de un GPS només us cal descarregar el track en el vostre dispositiu.

Smartphone o tablet (ha de tenir GPS incorporat):

Hi han diferents APP a través de les quals podeu descarregar el fitxer i executar-lo. Des de totes les aplicacions podreu obrir el fitxer GPX o KML i començar a gaudir de l’E-ruta i dels seus continguts. Alguns d’aquestes APP són:

  1. OruxMaps (Android)
  2. Google Earth (Iphone/Android)
  3. WikiLoc (Iphone/Android)
  4. EveryTrail (Iphone/Android)
  5. Google Maps (Iphone/Android)

 També podeu gaudir de l’E-Ruta amb Realitat Augmentada a través de l’aplicació LAYAR

PC (Linux, OSX o Windows):

Des de qualsevol ordinador amb connexió a internet podreu consultar l’E-ruta a través del vostre navegador amb Google Maps o veure l’E-Ruta amb el programa Google Earth.

Uneix-te al nostre butlletí