Nit d'estels a Can Vilallonga (Cassà de la Selva) 12/08

Les nits d'estiu són ideals per gaudir del cel nocturn i veure alguns dels fenòmens astronòmics més espectaculars. Un dels més populars són les pluges d'estels, que tenen lloc quan el nostre planeta travessa l'òrbita d'antics cometes.

Començarem amb un audiovisual sobre cosmologia en general. Visitarem, i amb imatges reals, el Mart actual i parlarem del Mart de fa 3.500 milions d’anys. Dedicarem uns minuts als Asteroides i a la seva importància en la vida a la Terra. Posteriorment visitarem Europa, una de les moltes llunes de Júpiter, i que és potencialment habitable. Els darrers minuts els dedicarem a situar-nos dins la nostra galàxia i contar altres sistemes solars que en formen part, contar altres galàxies de l’Univers, i ho rematarem amb la teoria dels Multiversos. Posteriorment a l’audiovisual, observarem, i amb un telescopi de 10 polzades, la Lluna, Saturn i els seus anells, i Júpiter i les seves llunes, tot estant ben atents als estels fugaços (Perseids) que ens puguin acompanyar.


 

Informació adicional

El punt de trobada serà a Can Vilallonga, (Cassà de la Selva), a les 21:00 h, l'activitat tindrà una durada d'unes dues hores. Us recomanem que porteu roba d'abrigar (les nits d'estiu també poden ser fredes) i si ho considereu alguna cosa de menjar i beure.

L'activitat és gratuïta però us heu d'inscriure al formulari que trobreu a la vostra dreta.