Sota el mantell verd de les Gavarres 03/10

De la mà del geòleg i professor universitari Carles Roqué ens aproparem al món de la geologia i de la formació de les Gavarres. Però per fer-ho la millor manera és desplaçar-nos del bosc a la platja. Allà se'ns presentarà el mateix sòl que trobem a les Gavarres però despullat de vegetació per assegurar-nos una millor observació.

Al llarg del recorregut veurem amb tot detall els diversos tipus de roques magmàtiques que conformen el sector litoral del massís de les Gavarres, així com les formes, a vegades capricioses, que s'han desenvolupat sobre elles com a resultat de l'alteració i de l'acció erosiva de processos marins, gravitatoris, eòlics i torrencials. La façana marina de les Gavarres és, en el seu conjunt, un tram de costa amb un valor paisatgístic i geològic molt elevat, en el que es localitzen elements singulars amb rellevància a escala internacional, i en el que la interacció entre l'activitat humana i els processos geològics no sempre ha estat plàcida.

Informació adicional

L'activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia, mijtançant el formulari de la web. Porteu calçat cómode i el menjar i beure que considereu.

Degut a la COVID-19 preguem a totes les persones amb símptomes compatibles o que hagin estat en contacte amb un positiu o possible positiu que s'abstinguin de venir.

Es recomana no venir amb gossos.