Nit d'estels a Can Vilallonga (Cassà de la Selva) 14/08.

Les nits d'estiu són ideals per gaudir del cel nocturn i veure alguns dels fenòmens astronòmics més espectaculars. Un dels més populars són les pluges d'estels, que tenen lloc quan el nostre planeta travessa l'òrbita d'antics cometes.

Començarem amb una explicació general dels astres que podem veure en una nit qualsevol, a ull nu o amb petits telescopis. Per això combinarem l'observació a ull nu amb el telescopi, i així veurem de més aprop astres com la Lluna, Júpiter, Saturn i diversos cúmuls d'estels i nebuloses. I mentre uns miren pel telescopi, aprendrem a identificar a ull nu les principals constel·lacions del cel d'estiu.

El punt de trobada serà la masia de Can Vilallonga, prop de Cassà de la Selva a les 21:00h, l'activitat tindrà una durada d'unes dues hores. Us recomanem que porteu roba d'abric (les nits d'estiu també poden ser fredes) i si ho considereu alguna cosa de menjar i beure.

Informació adicional

Per garantir una activitat segura, complirem les següents mesures:


Inscripció obligatòria en el formulari que trobeu a la dreta. Les vostres dades es guardaran 15 dies.
Disposarem cadires assegurant la distància de 1,5 m entre els diferents nuclis de convivència inscrits.
Demanem que aquelles persones que mostrin símptomes del COVID-19 o que recentment hagin estat en contacte amb algun positiu o possible positiu, s’abstingui de realitzar l’activitat.
Caldrà portar la mascareta per aquells moments que no es pugui mantenir la distància de seguretat amb els altres assistens.
Desinfectarem amb gel hidroalcohòlic els oculars i el telescopi després de cada observació.