Saltar al contingut principal

Pla de seguiment de Ropalòcers de Catalunya (Sant Daniel)

A la vall de Sant Daniel, a les Gavarres, es va iniciar al 2004 un seguiment de papallones i s’ha mantingut ininterrompudament durant 20 anys. Aquest seguiment està integrat al Pla de Seguiment de Ropalòcers de Catalunya.

L’objectiu del seguiment és conèixer amb precisió els canvis del poblament de les papallones a partir de la repetició setmanal de censos visuals al llarg de transsectes fixos. En el cas de Sant Daniel, trobem un paisatge amb un mosaic de conreus, prats mediterranis, matollars, retalls d’alzinar i de bosc de ribera. El transsecte transcorre per l’entorn de can Miralles, can Miralletes i can Moret, essent una mostra excel·lent dels paisatges agrícoles amb baixa intensitat de gestió del massís.

El seguiment ha estat possible gràcies a la participació desinteressada dels naturalistes Jaume Oliveras i Jordi Compte, en el marc d’aquest projecte de ciència ciutadana. Les observacions al llarg dels anys han permès copsar tant l’impacte dels episodis de sequera, com la clara evolució i tancament dels espais oberts, els quals han fonamentat mesures de gestió per la conservació d’aquests prats d’alt interès biològic. (Imatge: Saltabardisses de solell [Pyronia cecilia] femella Foto: Jaume Oliveras)

En el següent enllaç web trobareu tota la informació del seguiment de papallones.

Uneix-te al nostre butlletí