De l’arbre al tap, del tap a taula
Durant els mesos de juny i juliol podeu viure una veritable experiència surera a Cassà de la Selva i Palafrugell. El Consorci de les Gavarres, juntament amb el Museu del Suro de Catalunya organitza unes matinals sureres que us permetran veure la pela en l’Espai Natural Protegit de les Gavarres i degustar un esmorzar amb producte local. La pela o lleva del suro forma part del patrimoni cultural del nostre territori i només pot dur-se a terme durant uns mesos concrets a l’any. La jornada es completa amb una visita cultural al patrimoni relacionat amb l’explotació del suro i amb una degustació de vins de la D.O Empordà.
La pela del suro: un ofici únic
El suro s’ha emprat des d’antic. Ja durant l’època clàssica els grecs el feien servir per tapar les àmfores. Així doncs, l’extracció de suro és una activitat que s’ha dut a terme des de fa segles. L’experiència, la destresa i la saviesa dels peladors és clau en aquesta tasca, considerada patrimoni cultural immaterial. Vols saber-ne més? Llegeix la fitxa corresponent a l’Inventari de Patrimoni Cultural Immaterial de les Gavarres aquí.
Consulta l’agenda per veure els detalls de l’activitat.