Saltar al contingut principal

En marxa el camp de treball Gavarres, natura i cultura a la Vall de Bell-lloch 

Encarat a difondre i preservar els valors naturals i culturals de la zona amb la participació de 24 joves

Un total de 24 joves procedents d’arreu del territori estan participant aquests dies en un camp de treball a la Vall de Bell-lloch, al terme municipal de Palamós, un espai de les Gavarres reconegut pels seus valors naturals i culturals. Durant 14 dies, aquests joves s’implicaran en diverses tasques orientades a afavorir i conservar el patrimoni natural i cultural de la zona.

Les actuacions previstes en aquest camp de treball inclouen:

•Sanejament del Molí del Mas Xifra de Vall: Una actuació de neteja i restauració dels murs del molí, la bassa i la resclosa declarat Zona d’Interès Etnològic.

•Enfondiment de la resclosa del molí: Un projecte que permetrà recuperar una part important del patrimoni hidràulic local i un àmbit per afavorir els amfibis locals.

•Creació d’una bassa temporal per afavorir la biodiversitat: En línia amb l’acció anterior i degut a la sequera que hem patit en els últims temps, s’adaptarà una bassa en una zona argilosa pels amfibis i altra fauna de l’entorn, fomentant un ecosistema més ric i diversificat.

Aquest camp de treball, que arriba a la seva quarta edició sota el nom “Gavarres: natura i cultura”, ha estat possible gràcies a l’organització de l’Associació de Naturalistes de Girona i la col·laboració del Consorci de les Gavarres de la Diputació de Girona i de l’Ajuntament de Palamós. Aquestes tres institucions han unit esforços per proporcionar als joves participants una experiència enriquidora, a la vegada que es contribueix a la conservació del patrimoni de les Gavarres. 

Sobre el camp de treball Gavarres, natura i cultura

El camp de treball “Gavarres, natura i cultura” té com a objectiu principal la conservació i millora dels recursos naturals i culturals de les Gavarres, alhora que promou la implicació dels joves en la preservació del seu entorn. A través de les diverses activitats, els participants adquireixen coneixements pràctics i teòrics sobre la gestió ambiental i el patrimoni cultural, mentre contribueixen activament a la seva conservació.

Complementant els matins dedicats al treball tècnic, els joves dediquen les tardes a fer sortides i activitats de lleure per conèixer l’entorn del municipi de Palamós.

Uneix-te al nostre butlletí