Saltar al contingut principal

Actuacions de millora al Montigalar

Actuacions de millora al Montigalar

El Consorci de les Gavarres ha dut a terme un actuació de millora al paratge del Montigalar que va adquirir l’any 2020, al terme municipal de Quart. 

Els treballs han consistit en una estassada selectiva de 4,9 Ha de suredes per contribuir a la seva futura evolució natural i reduir-ne el risc d’incendis i els impactes de les sequeres. Els treballs forestals s’han centrat en una zona calcinada als anys quaranta que posteriorment va ser tallada i on actualment i dominaven formacions arbustives i arbres de rebrot. 

Amb aquesta actuació s’ha aconseguit reduir el combustible del sotabosc, afavorint els arbres més ben conformats i millorar la disponibilitat d’aigua reduint la competència entre els arbres, contribuint així a afrontar les situacions de sequera extrema.

La zona inclou algunes antigues feixes, que havien estat dedicades a la vinya, i que estan en procés de recuperació del bosc originari. 

L’actuació s’ha finançat amb el suport econòmic de les subvencions per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural per a consorcis gestors d’espais d’interès natural i ajuntaments a les Gavarres. 

Uneix-te al nostre butlletí