Saltar al contingut principal

El Consorci de les Gavarres aprova el pla d’actuacions pel 2023 amb 52 accions

El Consorci de les Gavarres aprova el pla d’actuacions pel 2023 amb 52 accions

El pla operatiu contempla les diferents actuacions en 6 grans àrees per donar resposta a les necessitats del territori.

Aquest 2023 es preveu destinar un total de 391.716,86 €, un 10% més que pressupost del 2022.

El Consorci de les Gavarres ha aprovat el Pla d’Actuacions 2023 amb un pressupost total de 391.716,86 €, el que representa un 10% més que el pressupostat per a l’exercici 2022. Al llarg d’aquest any es preveuen un total de 52 actuacions destinades al desenvolupament local, la cultura, la natura, l’ús públic i social i en l’educació, divulgació i sensibilització de l’Espai Natural  Protegit de les Gavarres.

Pau Presas, president del Consorci de les Gavarres destaca que “amb aquest pla operatiu volem potenciar les diferents àrees d’actuació per millorar la gestió de l’Espai Natural Protegit de les Gavarres, i assolir els objectius definits al Pla Estratègic” 

Entre les accions previstes, cal destacar les actuacions forestals de prevenció d’incendis i de millora d’hàbitats en finques pròpies, en cessió o amb acords de custòdia com són els casos de Can Vilallonga, Can Puig de Fitor, Finca Montigalar o les Pedreres a Celrà. També es preveu fer el seguiment a 10 basses representatives d’ecosistemes aquàtics i eliminar espècies invasores en dues més.

El projecte de desurbanització del Puig del Cargol és una de les accions a destacar del programa d’ús públic i social. Des del Consorci de les Gavarres ja s’ha treballat amb els Ajuntaments de Palamós i Calonge per acordar el full de ruta a seguir i s’està redactant el projecte executiu. En aquesta mateixa àrea es segueix treballant en la coordinació entre administracions i entre usuaris i propietat forestal per ordenar l’ús social de l’ENP.

La sequera que les Gavarres i Catalunya està patint serà el fil conductor del festival Art & Gavarres, que ja s’ha consolidat com un referent en l’àmbit cultural a la zona i que aquest celebrarà la seva sisena edició amb el gruix de les intervencions a les Gavarres marítimes (Vall de Bell-lloc). En el programa de cultura, també es realitzarà una excavació de la muralla de Puig de Castell, a Cassà de la Selva, per delimitar i dimensionar el poblat ibèric. 

Entre les actuacions de desenvolupament local destaca la redacció del Pla de Desenvolupament Local i Turístic del Consorci, que ha de guiar la línia de treball de l’àrea i establir els objectius per impulsar la zona com un potencial destí per un turisme de qualitat i definir accions de suport als productors locals.  

Finalment, es vol potenciar l’àmbit educatiu a través d’un estudi del coneixement de les Gavarres entre la població escolar i de l’impacte del servei educatiu, en paral·lel a potenciar l’oferta d’activitats educatives. Una de les altres accions previstes  és la segona convocatòria d’ajuts ‘Gavarres voluntàries’, dirigida  a les entitats que treballen amb voluntariat ambiental al Massís.

Podeu consultat el Pla d’Actuacions 2023 aquí.

Uneix-te al nostre butlletí