Resclosa de la Verneda i Aqüeductes de Can Vilallonga

La resclosa de la verneda, és una construcció molt gran si tenim en compte la modèstia de les rieres de les Gavarres; antigament la gent de Cassà s’hi anava a banyar a l’estiu.

A Can Vilallonga, en una passejada de trenta minuts podrem veure, completament restaurada des de l’any 1999, una conducció d’aigua que omple la bassa gran que hi ha al costat de la casa i que té la particularitat de passar pel damunt de cinc torrenteres mitjançant aqüeductes, dels quals els dos primers tenen dimensions espectaculars.

Indiacions

Resclosa de la Verneda 

Can Vilallonga 

Sortim de Cassà cap a Llagostera per la carretera C-250, i abans d’arribar a la rodona de la variant d Cassà, agafem  a l’esquerra l’entrada de la urbanització Mas Cubell. De seguida trenquem a la dreta per un camí estret i asfaltat que baixa en direcció al restaurant Can Jan del Pla. Després del restaurant, al primer trencall a mà dreta podem deixar el cotxe i anar a preu fins a la resclosa: travessem la riera Verneda (50 m) i tot seguit agafem a l’esquerra fins a arribar a la paret de la resclosa.

Refem el camí a peu i seguim endavant amb el cotxe. Al cap de 150 m trenquem a l’esquerra de pla per un camí bo però sense asfaltar, i arribem en 500 m a Can Vilallonga. Deixem el cotxe i seguim a peu de camí.

Informació extreta del llibre Guia d'Itineraris: Les Gavarres espai natural, de BRAU edicions.