Paratges dels Àngels i Madremanya

La primera capella es va construir entre el 1409 i el 1420, però el temple ha sofert modificacions importants: una ampliació al segle XVII, una reforma de l’interior entre el 1718 i el 1735 i, destruccions ocasionades pels francesos l’any 1809. La imatge de la Mare de Déu que avui s’hi venera data de 1943, puix també va patir la sotragada de la Guerra Civil. Cal dir també, que fou aquí on se celebrà el casament de Salvador Dalí amb Gala.

El nucli antic de Madremanya, arreglat amb cura, és d’època medieval. L’església data del segle XIV, està dedicada a Sant Esteve i té una segona nau al damunt de la principal.

Indicacions

Santuari de la Mare de Déu dels Àngels

Madremanya

Per anar als Àngels sortim de Girona en direcció a Quart per la carretera C-250 i, passat el cementiri, a la primera rotonda agafem la GIV-6703. Travessem la variant de la N-II per sota i comencem a pujar per la carretera, que és estreta i amb molts revolts, però asfaltada. Al cap de 10,5 km arribem als Àngels.

Des del cim, baixem per la carretera per la banda de l’Empordà, i arribem, en 5 km, al poble de Madremanya.

Situat a 485m d’altitud, és un esplèndid mirador, sobretot de la plana empordanesa. Hi trobem un santuari dedicat a la Mare de Déu dels Àngels, de llarga tradició als pobles dels voltants del massís. Hi ha hostatgeria i restaurant.

Informació extreta del llibre Guia d'Itineraris: Les Gavarres espai natural, de BRAU edicions.