Oberta la votació popular pels Premis Les Gavarres 2022

El Consorci de Les Gavarres obre la campanya del vot popular dels Premis Les Gavarres 2022 per atorgar el XXXIIè guardó Joan Xirgo. La finalitat del guardó Joan Xirgo és recompensar un projecte inèdit sobre una temàtica que faci créixer el coneixement i estudi dels valors del massís de les Gavarres.

El vídeo amb més “m’agrades” a la plataforma Youtube, aconseguirà un vot extra el dia de la reunió del jurat.

Per una banda, es pot votar la proposta “Orquídies de les Gavarres” de Josep Barnés, Pau Barnés, Xavier Munill, Lluís Xirgo i Mariona Xirgo. El seu objectiu és catalogar les orquídies del massís per crear mapes de distribució complets vinculats en el seu hàbitat de floració.

Per altra banda, es presenta la proposta “Estudi de l'extracció del suro sobre l'estat hídric i fisiològic de l'alzina surera” de Laura Llorens, Dolors Verdaguer i Josep Barba. Es proposen determinar si l’extracció del suro té un efecte sobre l’alzina i valorar si aquest depèn de l’edat de l’arbre. Així, es podran dissenyar estratègies de gestió que permetin mitigar els efectes del canvi climàtic sobre les sureres de les Gavarres.

El 19 d’octubre és l’últim dia per votar:

Proposta 1: “Orquídies de les Gavarres”, clica aquí.

Proposta 2: “Estudi de l'extracció del suro sobre l'estat hídric i fisiològic de l'alzina surera”, clica aquí.