El president Pau Presas dona la benvinguda

Can Vilallonga acull una plantada d'arbres en homenatge al primer taper de Cassà de la Selva

El vicepresident 1r de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas, ha participat avui a la plantada d'arbres organitzada per l'Ajuntament de Cassà de la Selva a la finca pública de Can Vilallonga. L'acte ha servit per commemorar el primer taper de Cassà de la Selva, Francisco Malavila i Marranxa, del qual fa 261 anys que se'n té constància. Per aquest motiu, l'alumnat dels centres escolars de Cassà de la Selva plantaran a diversos indrets del municipi un total de 261 alzines sureres, entre ells als terrenys de Can Vilallonga.

Can Vilallonga és la finca pública més gran de les Gavarres amb 240 hectàrees custodiades pel Consorci de les Gavarres des de l'any 2011. S'hi duen a terme diverses activitats educatives, de lleure, mediambientals i d'explotació forestal i ramadera amb silvopastura, entre altres activitats didàctiques i artístiques com el Festival Art i Gavarres. En aquest sentit, Pau Presas  ha explicat que “des del consorci de les Gavarres estem molt contents que l'Ajuntament de Cassà de la Selva hagi escollit aquest espai per plantar-hi bona part de les alzines sureres amb la participació dels alumnes dels centres educatius del municipi”. 

L'acte també ha volgut donar visibilitat a la indústria surera de Cassà de la Selva i del conjunt de municipis de les Gavarres. 

A l’acte hi ha participat, també, l’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, la directora dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya a Girona; Elisabet Sánchez, la consellera de Medi Ambient del Consell Comarcal del Gironès, Pilar Aliu i el director de l'Institut Català del Suro, Albert Hereu.