Insta·lació de comptadors als accessos de les Gavarres

El Consorci de les Gavarres instal·la comptadors de persones als accessos del massís

Amb la voluntat de disposar de dades reals del número de persones que accedeixen al massís, el Consorci de les Gavarres ha instal·lat diversos comptadors, fixes i mòbils, a diversos punts del territori, entre el Gironès i el Baix Empordà. De moment ja se n’han instal·lat 4 i està previst poder-ne col·locar 4 més en els propers mesos. 

En el marc de la pandèmia de la Covid-19, els confinaments comarcals i municipals, han fet que moltes persones optin per fer més activitats al medi natural. En aquest sentit "des del Consorci de les Gavarres hem trobat interessant poder disposar de dades concretes per poder actuar en aquelles zones on es consideri oportú, sobretot a efectes informatius i de conscienciació", tal i com ha explicat el president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas. 

Es tracta d'uns aparells situats estratègicament que disposen d’un sensor que comptabilitza els usuaris que passen per el punt on estan instal·lats, ja siguin persones a peu o en bicicleta.   Per el bon funcionament dels comptadors i evitar picaresques i bretolades que puguin interferir en el recull de les dades no es faran públiques les ubicacions però sí el resultat de la informació recollida.