Fotografia del mural commemoratiu

Mural commemoratiu: 20è aniversari del Consorci de les Gavarres

El Consorci de les Gavarres ha realitzat un mural commemoratiu per a la celebració dels 20 anys de l'existència de l'ens. Un dels objectius de la proposta ha estat comprovar les qualitats de la calç de Fonteta relligant el treball de recuperació etnològica, la tradició arquitectònica, la creació artística i la vinculació a l’espai natural de les Gavarres.

La proposta ha consistit en esgrafiar i pintar al fresc un mural en una paret mitgera del municipi de Forallac al peu de la ctra. de Palamós. En els treballs s’han utilitzat la calç generada en la cuita del forn de calç de Fonteta realitzada el 2018. El motiu del mural és un paisatge gavarrenc, que mostra el suro com a element identificador de l’espai.

El Consorci de les Gavarres ha estat el promotor de la iniciativa, que ha comptat amb la col·laboració imprescindible per a l’execució de l’ajuntament de Forallac i de GRETA (Grup de recuperació i estudi de la tradició arquitectònica), qui ja fa uns anys està fent mòduls formatius per a paletes, contractistes i arquitectes per treballar amb calç seguint les tècniques tradicionals.

El disseny del mural ha anat a càrrec de l’artista gironí Ignasi Esteve. 

 

Fotografia: Elaboració del mural commemoratiu dels 20 anys del Consorci a la paret del Cau dels Pins.