Visites guiades a la granja Mas Casas Cruïlles

No us perdeu les visites guiades a la granja familiar amb ovelles Mas Casas a Cruïlles. Una petita explotació agrícola i ramadera familiar situada al Baix Empordà.

La visita guiada a la granja de Mas Casas, a Cruïlles, és una manera d’explicar la importància de la ramaderia extensiva, l’aprofitament dels recursos naturals i el consum de productes de proximitat. La visita comença descobrint la vida existent en els primers 30cm de la terra, que és on viuen tots els microorganismes que generen vida al planeta, i la importància de la pastura d’un ramat d’ovelles per combatre el canvi climàtic.

A continuació, s’explica com es cuida un ramat d’ovelles per obtenir una bona carn de xai, llana i llet, respectant els ritmes vitals naturals dels animals. També s’expliquen curiositats sobre aquest animal i s’ofereix la possibilitat de tocar un xai.

Per acabar, s’ensenya les diferents fases per l’aprofitament de la llana, un recurs natural amb moltes propietats i utilitats sovint desconegudes.

Durant l’activitat, apta per a totes les edats, es transita per diferents espais a l’aire lliure o tancats de la granja. La sala de munyir i l’obrador làctic no són visitables. A més, abans o després de la visita, si voleu, podreu gaudir del nostre espai d’oci i dels nostres productes.

Informació adicional

VISITA GUIADA A LA GRANJA

Dissabte 9 i 16 de setembre a les 18h

Dissabte 7 i 28 d'octubre a les 17h

Dissabte 4, 11, 18 i 25 de novembre a les 16h

Dissabte 2, 9, 16, 23 i 30 de desembre a les 16h

Us podeu inscriure en el següent enllaç

Gratuït per els menors de 12 anys.

Consulteu totes les activitats del Mas Casas Cruïlles aquí.