Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres
Et trobes a: inici - Noticies

Finalitza el pla d'ocupació de gestió forestal

Finalitza el pla d’ocupació de gestió forestal

El Pla d’ocupació ha estat finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, del Departament de Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu. El Consorci de les Gavarres ha aportat la coordinació i direcció del Pla, així com la formació, l’equipament dels treballadors i els subministres materials per a la realització dels treballs.

Les feines de la brigada forestal s’han centrat en la gestió de la finca pública de Can Vilallonga, a Cassà de la Selva. Allà s’hi han desenvolupat treballs de recuperació del patrimoni cultural, de millora forestal de suredes i pinedes, de restauració del bosc de ribera, de prevenció d’incendis i de manteniment general de la finca. La participació de la brigada ha suposat la intensificació de la gestió que s’hi du a terme de forma ordinària i la millora de l’estat de la finca.

La brigada forestal també ha actuat en el mateniment d’altres finques de gestió pública com la Rectoria de Fitor, Sant Cebrià dels Alls i el Molí d’en Frigola, finques a on el Consorci té la responsabilitat del manteniment. Puntualment, a més, s’han realitzat treballs en espais públics o d’ús públic a la resta de municipis membres del Consorci sobretot en el manteniment i recuperació d’elements patrimonials com corriols, fonts, ponts, etc.

La contractació del tècnic superior ha permès el reforç de l’oficina tècnica del Consorci per dinamitzar l’acció forestal de l’entitat a través de l’elaboració de projectes per a la millora de la biodiversitat i per a la prevenció d’incendis forestals a les Gavarres. També ha permès iniciar àmbits de treball novedosos com és la promoció de la ramaderia com a eina de prevenció d’incendis forestals. En aquest àmbit s’obren una sèrie d’oportunitats i noves vies de treball, amb la possibilitat de futures contractacions de personal amb risc d’exclusió social.

En el transcurs del Pla d’ocupació els treballadors contractats han participat en jornades tècniques i realitzat cursos formatius del sector forestal, millorant la seva formació i ampliant-los les possibles futures sortides professionals.

  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek