Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres
Et trobes a: inici - Noticies

Caçadors de Cassà fan la tradicional recollida de deixalles al bosc

Caçadors de Cassà fan la tradicional recollida de deixalles al bosc

 

L’esdeveniment va anar a càrrec de la Societat de Caçadors de Cassà de la Selva, societat que defensa i fomenta la caça autèntica i tradicional, molt activa, i organitzadora de nombrosos actes. Es contà amb la participació de La Burxa i el suport de l’Ajuntament de Cassà de la Selva.

La recollida va començar a les 7h del matí. Tota la brossa es va anar traslladant a un contenidor  especial situat davant de la Nau Polivalent  al Polígon Industrial de Cassà de la Selva. Posteriorment els serveis municipals van procedir a fer la recollida selectiva i el posterior transport als abocadors corresponents.

Es recolliren tota mena de coses: llaunes, sofàs, ampolles, matalassos, runa, pneumàtics, vidres, ferralla...etc. En total 50 m3 de deixalles. Deixalles, tot sigui dit de passada, tirades voluntàriament al bosc per persones sense escrúpols, educació i respecte pel medi natural. Una actitud a denunciar, i més en els temps que vivim, on a cada poble i ciutat hi ha una deixalleria i contenidors especialitzats.

Amb actes com aquests el que es busca, d’ entre altres coses, és apropar la caça a tota la gent que la desconeix. Sovint s’argumenta que els caçadors acabaran amb les espècies, que són un perill al bosc, incompatibles amb boletaires i ciclistes, en resum, que  no tenen cabuda en el nou concepte de medi ambient que  s’està imposant mica a mica (neoecologisme urbà). Molts caçadors estimem, cuidem i respectem la natura. Molts compartim la filosofia i manera d’entendre la caça moderna basada en la caça tradicional i lluny de criteris purament mercantilistes, una caça com a mitjà de gestió, d’aprofitament i conservació de  la naturalesa.

Encara que molta gent pensi el contrari, avui dia la caça legal, sostenible, preocupada per la conservació, sensible als canvis negatius que s’han produït al medi ambient, té un gran valor cultural i segueix, i seguirà, formant part de la nostra identitat social.

Cal tenir present que si la caça desapareixes, si la activitat cinegètica fos prohibida, es perdria una part fonamental de la nostra identitat social en relació amb l’entorn natural empobrint la cultura de la nostra espècie, amb el desastre ecològic que això comportaria.

  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek