Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres
Et trobes a: inici - Noticies

GAVARRES NATURA LOCAL

Aquest projecte neix d’una col·laboració entre el Consorci de Les Gavarres i l’Empresa Natura Local per implantar rutes autoguiades d’interpretació del medi natural i cultural del massís de les Gavarres i compta amb la implicació directadels diferents municipis del territori. Els primers municipis que s’han sumat al projecte han estat Cassà de La Selva, La Bisbal, Llagostera i Quart. Els objectius del projecte són:

 -          Posar en valor el patrimoni natural i cultural dels diferents municipis de La Gavarres.

-          Generar una oferta de turisme actiu i de natura tant a nivell local com a escala de massís.

-          Desenvolupar les economies locals del territori creant una oferta complementària al turisme de platja per a les èpoques de primavera, tardor i l’hivern. 

-          Posar a disposició de la ciutadania i del teixit empresarial d’una eina gratuïta de descoberta i promoció de l’entorn natural de Les Gavarres.

El projecte compta en l’actualitat amb una vintena de rutes dissenyades amb uns 160 Km que abasten els municipis Cassà de La Selva, La Bisbal, Llagostera i Quart. Les rutes són totes de tipus circular, d’uns 8 Km de recorregut mig (entre 3 i 15 Km), pensades per fer a peu o en bicicleta. A cada municipi hi ha rutes de diferents nivells essent la majoria assequibles per a tots el públics. El punt d’inici dels itineraris s’ha escollit seguint els criteris de facilitat d’accés, facilitat d’aparcament i proximitat als nuclis urbans o establiments de restauració sempre que ha estat possible.

Els continguts que es donen a conèixer  mitjançant textos i imatges, ajuden a interpretar el patrimoni natural i el paisatge, explicant les comunitats vegetals o les espècies de flora i fauna característiques que s’hi poden veure. També es dóna informació del patrimoni cultural per interpretar les construccions que es van trobant, dels antics usos i costums de la zona, així com nocions de geografia i toponímia per difondre els noms de lloc i fomentar que es facin servir i no s’oblidin.  Les rutes van acompanyades de recomanacions com la millor època de l’any per efectuar-les o les precaucions especials que calgui prendre si s’escau.

A finals d’any el projecte s’haurà implantat a 9 municipis, sumant-se a la iniciativa Celrà, Juià, Madremanya, Sant Martí Vell i Palamós. A mig termini, el projecte pretén implantar-se a la vintena de municipis de les Gavarres, generant una oferta del voltant d’una seixantena de rutes amb uns 500 km de recorreguts de descoberta del massís.

 Aquesta iniciativa formarà part de la xarxa d’itineraris de la plataforma Natura Local i per tant, apart de la repercussió que pugui tenir a l’entorn de Les Gavarres, el projecte tindrà transcendència a nivell de tot l’àmbit català.

 

Per a més informació:

www.gavarres.cat

www.naturalocal.net

app (gratuïta): natura local

L'acte de presentació de l'aplicació va tenir lloc el passat divendres 30 de maig a can Vilallonga de Cassà de la Selva. Diferents mitjants van recollir la notícia:

Diari Ara

Diari de Girona

TV3. Telenotícies comarques del 30/05/2014

TV Girona


  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek