Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres
Et trobes a: inici - Noticies

Iniciem els treballs de millora forestal i prevenció d’incendis a Fitor

Aquesta setmana hem iniciat els treballs de millora forestal i prevenció d’incendis a Fitor, municipi de Forallac. L’àmbit de la intervenció, d’unes 4 Ha, comprèn el corredor forestal que uneix els prats de la Rectoria amb els prats de Can Puig i són íntegrament inclosos a la propietat de la Fundació Catalunya-La Pedrera, amb qui el Consorci de les Gavarres manté un conveni de col·laboració.

L’objectiu del projecte és la millora estructural del bosc, eliminant sotabosc arbustiu envellit i molt llenyós, fent la selecció de tanys de planifolis de rebrot i aclarint els pins en els rodals més densos. En les zones més magres, amb poca densitat d’arbrat, es seleccionaran els arboços com a futurs arbrets.

Amb els treballs es promou l’acceleració de la successió a estadis més madurs, reforçar la franja de seguretat d’incendis de l’entorn de l’església i la rectoria , i facilitar l’aprofitament del sotabosc per part del ramat de Fitor per que ajudi a mantenir l’espai amb una baixa càrrega de combustible.

El projecte forma part dels ajuts impulsats per la Diputació de Girona i la Caixa per a la preservació i difusió dels valors naturals treballant amb col·lectius amb risc d’exclusió social. L’execució corre a càrrec de la Fundació Onyar.

  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek